Articles

Ökad takt på fiberutbyggnaden

I fredags togs ett stort steg i arbetet med att förse Arvika kommun med framtidssäker kommunikation. Vid ett lunchmöte tecknade Arvika Kommunnät AB samverkansavtal med 7 fiberföreningar i kommunen. Det var 6 föreningar i Fiber i Brunskog gruppen (Edane, Finnebäck, Furtan, Fåläggen, Norra Värmeln och Vikene) samt föreningen Fiber runt Racken.

Arvika Kommunnät har under en lång tid jobbat med att hitta former för att samverka med lokala fiberföreningar. Det har handlat om att hitta samarbetsformer och stöd till föreningarna för att på ett så effektivt sätt som möjligt ge landsbygd med lokala initiativ möjligheter till att samverka med Arvika Kommunnät för att tillsammans bygga ett fiberoptiskt nät för framtiden kommunikation i kommunen.

Samverkansavtalet innebär att Arvika Kommunnät förbinder sig att tillsammans med föreningarna hitta lösningar för hur nätet skall byggas i respektive förening. Det kan handla om allt från hur föreningen finansierar vissa aktiviteter på vägen mot ett färdigt nät till att hitta gemensamma sträckningar där både områdesnät och stamnät skall dras fram. Föreningarna förbinder sig i sin tur att ansluta sina områdesnät till Arvika Kommunnät med dess urval av tjänsteleverantörer för de kommande 10 åren.

Namnsdagar

Fiber i Brunskog

Annonser

 

 


08-21 Alla dagar


EDANE MASKINSERVICE

 

Nu har vi utökat vår verksamhet
och reparerar&servar personbilar
även reservdelsförsäljning
HÖSTERBJUDANDE!
Vi utför basservice på din personbil
året ut pris från 990:-
(prisex. Olja delsynt 4L+oljefilter)
0570-50400 www.edanemaskin.se
vi lämnar nu 30% rabatt på
Bosch bilbatterier
Prisex 62Ah 814:-

Väder

Fotoalbum

Bloggar

Årskort Guld

Bloggare berättar om sitt besök i Edane


Bröderna Bravader

2 bröder från Brunskog bloggar om jakt


Fiskebröder

2 bröder från Edane som bloggar om fiske


Bor du i Brunskog med omnejd och vill ha din blogg med här?

Skicka ett mail till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.