Articles

Ut och besök företagen!

- Ut och besök företagen i kommunen! Det är uppmaningen från Mikael Sjöberg till landets alla arbetsförmedlare. Mikael Sjöberg är ny generaldirektören i Arbetsförmedlingen och som ny chef i en organisation finns alltid ambitionen att i tidigt läge staka ut en ny eller justerad inriktning. Pär Nilsson med många år bakom sig hos arbetsförmedlingen i Arvika/Eda har varit med om många svängningar vad det gäller arbetsförmedlingens inriktning. Det senaste med att prioritera företagsbesök tycker han är helt rätt. Förmedlingen i Arvika/Eda har därför inte varit sena med att anamma Sjöbergs budskap. Under veckan var det Edane Maskinservice och Edane företagarförening som fick besök av representanter från AF i Arvika/Eda. Pär Nilsson, Erica Sund och Marie Fredriksson kunde berätta om vilka möjligheter förmedlingen har att hjälpa både små och stora företag. - Vi kommer gärna ut och besöker företag runt om i bygden, allt för att få en bra kontakt och informera om vilka möjligheter vi har att hjälpa till. Detta är något som vi tidigare inte har kunnat prioritera, berättar Per Nilsson.

Arbetsförmedlingen kan vara en god hjälp i rekryteringsprocessen, med allt i från att utforma en annons, stå som kontaktperson i annonsen och genomföra anställningsintervjuer.

- I rekryteringsprocessen kan vi hjälpa till med mycket. Vi kan tillhandahålla lokaler för intervjuer, rekryteringsträffar med s.k. speedintervjuer (som arbetsgivarna själva håller) och att vi har en CV-bank som arbetsgivarna själva kan söka i. Ja vi kan faktiskt göra näst intill hela rekryteringsprocessen och allt detta är dessutom kostnadsfritt berättar Marie Fredriksson. - För mindre företag utan personalavdelningar borde detta vara en attraktiv tjänst, men det är frågan om vi har resurser till att göra detta åt alla företag i Arvika/Eda, inflikar Pär Nilsson.

Den nya maskinhallen på Mon i Edane var välfylld och det blev många frågor från olika företagsledare. Det var inte utan att församlingen blev imponerad av vilken service arbetsförmedlingen kan stå till tjänst med.

Namnsdagar

Fiber i Brunskog

Annonser

 

 


08-21 Alla dagar


EDANE MASKINSERVICE

 

Nu har vi utökat vår verksamhet
och reparerar&servar personbilar
även reservdelsförsäljning
HÖSTERBJUDANDE!
Vi utför basservice på din personbil
året ut pris från 990:-
(prisex. Olja delsynt 4L+oljefilter)
0570-50400 www.edanemaskin.se
vi lämnar nu 30% rabatt på
Bosch bilbatterier
Prisex 62Ah 814:-

Väder

Fotoalbum

Bloggar

Årskort Guld

Bloggare berättar om sitt besök i Edane


Bröderna Bravader

2 bröder från Brunskog bloggar om jakt


Fiskebröder

2 bröder från Edane som bloggar om fiske


Bor du i Brunskog med omnejd och vill ha din blogg med här?

Skicka ett mail till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.