Articles

Anna om Brunskogsloppet

Vem är du var jobbar du o.s.v?

Jag heter Anna, är uppväxt i Edane och tillbaka hemma igen sedan cirka fyra år tillbaka. Jobbar på Finnebäcks främst med marknadsföring och försäljning av renrum. Har arbetat med mer fysiskt aktiva arbeten tidigare så försöker hålla en aktiv livsstil nu när man mest sitter framför datorn. Gillar sport och motion. Spelar fotboll i bygdens damlag Kronans FK och försöker mig på lite golf på Arvika GK.

Varför sprang du Brunskogsloppet (julklapp från mamma har jag hört, till alla syskon?)

Jo det stämmer, det var en oväntad julklapp. Har aldrig sprungit något lopp någonsin tidigare och ska väl i ärlighetens namn säga att jag inte var speciellt entusiastisk över presenten. Har varit lite av ett ångestmoment som legat i bakhuvudet ända sedan jul.

Sprang ni alla i familjen?

Vi sprang alla fyra syskon med respektive så vi blev sju stycken i laget. Mamma Gudrun efteranmälde sig och deltog individuellt men fick faktiskt en riktigt imponerande tid med tanke på att hon promenerade första 3 km. Dessutom fick vi sällskap av ytterligare (indirekta) släktingar. Min sambos syster Sandra och hennes man Tomas hängde på och sprang individuellt. Pappa Johan fick representera företaget nere på grusplanen.

Sprang ni som ett lag eller för er själva.

Vi sprang som lag Finnebäcks. Upplägget var att de tre bästa individuella tiderna i laget varav minst en damtid räknades samman som lagets samlade resultat. Brorsan Magnus, syrran Kristin och min sambo Fredric fixade bästa tiderna för oss och lyckades så bra att vi faktiskt tog hem segern i lagklassen. Wow! Det var inte illa för att vara ett lag med mest nybörjare.

Tränade du innan? Hur mycket.

Absolut, man kände ju pressen att göra en något så när acceptabel tid inte minst för att inte vara sämst bland syskonen. Framförallt var jag väldigt nervös för att bli slagen av min syster Maria som verkligen är en soffpotatis men som har avsevärt bättre löpsteg. Eller att inte orka runt banan.

Tränade mest löpning på vårkanten både på egenhand och försäsongsträning med Kronan, lite mindre egen löpning under sommaren och egentligen som allra minst veckorna innan loppet. Har varit svårt att hitta tiden då jag tränar en hel del fotboll samt försöker mig på att ta grönt kort i golf så i ärlighetens namn kände jag mig inte alls så förberedd på utmaningen som jag hade hoppats. Fick helt enkelt räkna med att man hade tränat upp en tillräcklig kondis sett över året. Tjejerna i fotbollslaget har peppat mig mycket, dom är fantastiska! Sedan ska jag erkänna att det varit lite si och så med min egen disciplin, det är mest gubbens förtjänst att jag begett mig ut i löpspåret. Mycket lättare när man har någon att haka på.

Var det jobbigt och var var det som jobbigast under loppet?

Jag var väldigt nervös inför starten. Jag hade inte genomfört träningen innan så som jag hade tänkt mig och aldrig sprungit en mil. Planen från början var att jag skulle ha sprungit distansen och kanske tom något längre för att veta att orken skulle räcka under loppet. Därför var jag lite extra nervös för att disponera krafterna fel.

Jag la mig ganska långt bak i fältet vid starten och var väldigt defensiv i början men insåg ganska snart att jag inte trivdes i tempot och avancerade framåt efter hand. I ärlighetens namn så var det inte alls så jobbigt som jag trodde. Tuffaste sträckan tycker jag var uppförsstigningen från Lerhol upp mot golfbanan. Väl uppe hade jag min sämsta tidsetapp då jag försökte hitta lite återhämtning. Så här i efterhand skulle jag nog ha tryckt på lite mer mellan golfbanan och Fåen, det hade jag faktiskt orkat.

På vissa ställen var det ganska blött vilket gjorde det lite tungsprunget men å andra sidan har jag tränat mest i skogen (på Näset) så jag är van ett tuffare underlag.

Var bansträckningen bra som start och mål

Ja det var väldigt varierat, så det blev aldrig långtråkigt. Min favoritetapp var mellan Fåen och målet dvs sista 2 km. Där började många krokna lite gran medan jag tyckte att jag hade massa krafter kvar så där kunde jag gå om flera stycken. Hornen dyker väll fram när man får vittring på mål haha.

Var det bra att Edanebygdens dag var samtidigt som loppet (det var första gången)?

Helt klart, man blir extra peppad av att det är mycket folk på plats och längs banan. Vi hade själva lite extra publik faktiskt eftersom att man kunde se starten och sedan underhålla sig med andra arrangemang i väntan på målgången.

Vad var positivt med arrangemanget?

Publiken, utan tvekan. Wow! Varje gång man kände sig lite sliten så stod det folk och hejade på så att man fick nya krafter. Superbra! Tycker också att det var en bra blandning av deltagare med både motionärer och några starkare löpare. Ett väldigt folkligt arrangemang.

Kommer du att springa igen (eller kommer ni springa igen)?

Fredric har fått blodad tand och sa direkt vid mål att han nästa år ska ha en ännu bättre tid. Jag kan tänka mig att vara med igen, för det var verkligen jättekul. Men ska man våga lova något så här offentligt, det kan man ju få äta upp senare, haha. Men ja, det blir nog att jag ställer upp igen, det var kul. Nu vet jag ju att jag orkar mig runt så nu blir det nog till att försöka slipa på tekniken och kapa lite tid. Vore kul om man lyckades bli bästa damtid i laget nästa gång. Får hoppas att de andra, som bor i Göteborg allihop, kommer tillbaka hit till nästa gång, vi ju en titel att försvara!

Hur kan du tänka dig att man får fler (utmanare) från brunskogsbygden att vara med som t.ex företags lag, kompisar mm nästa år?

Något som jag tycker saknas är ett barnlopp. Har bekanta som brukar delta i olika löparrangemang för hela familjen, som hade tänkt sig ställa upp om det funnits något för alla åldrar. Själv har jag aldrig vågat mig iväg på egen hand tidigare eftersom jag skrämts av distansen. Kanske ett något kortare alternativ eller att dela upp banan i stafettetapper kunde vara en variant? Sedan får man ju som faktiskt deltagit också ställa upp som ambassadör och sprida vilket otroligt kul och proffsigt arrangemang det här faktiskt är!

Sammanfattningsvis, vad tar du med dig som det bästa?

Är otroligt stolt och nöjd med insatsen och bara det att få ett kvitto på att man orkar så mycket mer än vad man tror gör att man får massor av ny energi. Genomförde mitt debutlopp på 55.34 det hade jag aldrig vågat hoppas på. Det ger inspiration att träna vidare.

Namnsdagar

Fiber i Brunskog

Annonser

 

 


08-21 Alla dagar


EDANE MASKINSERVICE

 

Nu har vi utökat vår verksamhet
och reparerar&servar personbilar
även reservdelsförsäljning
HÖSTERBJUDANDE!
Vi utför basservice på din personbil
året ut pris från 990:-
(prisex. Olja delsynt 4L+oljefilter)
0570-50400 www.edanemaskin.se
vi lämnar nu 30% rabatt på
Bosch bilbatterier
Prisex 62Ah 814:-

Väder

Fotoalbum

Bloggar

Årskort Guld

Bloggare berättar om sitt besök i Edane


Bröderna Bravader

2 bröder från Brunskog bloggar om jakt


Fiskebröder

2 bröder från Edane som bloggar om fiske


Bor du i Brunskog med omnejd och vill ha din blogg med här?

Skicka ett mail till: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.